Lapasia lintumaailmasta – kirja

Ensimmäinen neulekirjani, Lapasia lintumaailmasta, on nyt ostettavissa (Readme.fi, Adlibris, Suomalainen kirjakauppa, Prisma ym.)! Alla lyhyt esittely kirjasta:

Kirja sisältää 20 kirjoneulelapasmallia, jotka ovat saaneet innoituksensa erilaisissa pihapiireissä ja puistoissa liikkuvista linnuista. Jotkut lajit ovat näiden ympäristöjen tuttuja vakiovieraita, toiset hieman satunnaisempia läpikulkijoita. Jotta lapasmallien takaa löytyvien lintujen elämään voi kurkistaa hieman lähemmin, on jokaisen mallin ohessa myös sarjakuva, joka esittää kunkin lintulajin arkisissa puuhissaan.

Kokoja on mallista riippuen sekä miehille, naisille että lapsille ja lisäksi lähes jokaisesta lapasmallista on ohje aikuisten kynsikäs- tai kämmekäsversioon. Neulottavaa löytyy eritasoisille kirjoneulojille ja ohjeet ovat vaikeusasteiltaan helpohkoista haastaviin, suurimman osan ollessa näiden välimaastossa.

KORJAUKSIA:

Kirjan lapasmallien, Nokkelan naakan ja Melodisen mustarastaan, neulekaaviot ja kaavioavaimet ovat menneet painossa osittain liian tummiksi. Alla tarvittavat kaavioiden osat, jotta kyseisten mallien neulominen onnistuu kirjan ohjeen kanssa! Jos joku asia näissä mietityttää niin autan mielelläni 🙂

Nokkela naakka

(kaavio A, oikea ja vasen, kirjan kaavioiden krs:t 21-52), resorin jälkeen:

Osa 1: neulo s:t 1-12 (peukalon kohta) tämän mukaan.

Osa 2: toista mallikertaa 6 kertaa.

Osa 3: neulo viimeiset s:t 55-62

(kaavio B, oikea ja vasen):

Toista mallikerta 3 kertaa.

Alla sekä oikean että vasemman käden kaaviot, neulomissuunta on kaikissa oikealta vasemmalle. Vasemman käden lapanen neulotaan päinvastoin eli aloitetaan osalla 3.

Melodinen mustarastas (oikea käsi)

(kaavio A, miesten ja naisten, oikea):

Neulo kirjan ohjeen mukaan.

(kaavio B, miesten/naisten, oikea, kirjan kaavion krs:t 1-5)

Osa 1: 1. puikolla aloita tästä.

Osa 2: toista sitten tätä mallikertaa 17 krt (miesten) ja 15 krt (naisten).

Osa 3: 4. puikon lopussa tämän mukaan.

2 vastausta artikkeliin “Lapasia lintumaailmasta – kirja

 1. En ihan saa kiinni Nokkela naakan kaaviojärjestyksestä. Kun neulotaan oikean käden lapasta, neulotaan kaiketi ensin tuo vasemmanpuoleinen kaavio. Missä järjestyksessä nuo keskimmäinen ja oikeanpuolimmainen neulotaan?

  Tykkää

  1. Hei Katja, kaaviot neulotaan oikean käden lapasta tehdessä juurikin niin että vasemmanpuoleista (jossa on peukaloaukko) neulotaan ensin. Sitten keskimmäistä kaaviota toistetaan 6 kertaa ja viimeiseksi neulotaan oikeanpuolimmaista kaaviota.

   Esimerkki, krs 1: neulotaan st 1-12 vasemmanpuoleisesta kaaviosta (osa 1), sitten toistetaan 6 kertaa keskimmäisen kaavion 1 krs (osa 2), lopuksi neulotaan oikeanpuolimmaisen kaavion 1 krs:n s:t. Vasemman käden lapanen neulotaan peilikuvana eli päinvastaisessa järjestyksessä (ensin oikeanpuoleinen kaavio, sitten 6 x keskimmäinen kaavio ja lopuksi vasemmanpuoleinen kaavio).

   Nuo kaavionosien kuvat ovat vähän nurinkurisessa järjestyksessä tuossa sivulla oikean käden lapasta tehdessä, laitan ne loogisempaan järjestykseen pikimmiten ja lisään vielä vasemman käden lapasen kaaviopalat myös niin on selkeämmin luettavissa 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s