Animaatioita

AURINKO ARMAS / DEAR SUN

Aurinko Armas (2017) on kokeellinen neuleanimaatio, joka sai alkunsa kiinnostuksesta luontoon, sarjakuviin ja neuletöihin. Elokuva yhdistelee kahta eri animaatiotekniikkaa, stop motion animaatiota sekä pala-animaatiota ja elokuvan neulehahmon esikuvana on ollut kettu. Livekuvaakin elokuvassa on käytetty. Tarkoituksenani oli hyödyntää elokuvan tekemisessä kaikenlaisia materiaaleja ja laitteita ”mitä kodin kaapeista löytyy”. Projekti kasvoi edetessään paljon ja lopputulos on nähtävissä ylläolevalla videolla (painathan HD-nappia!).

Elokuvassa vilahtelee rakkaita lapsuudenmaisemia meidän perheen entisen mökin pihalta Porvoon Haikkoosta sekä lähimetsästä, jossa olen harjoitellut esimerkiksi suunnistusta ala-asteella. Siellä retkeilen edelleen tasaisin väliajoin. Äänimaailma on nauhoitettu isän talon eli lapsuudenkotini sekä mökin pihoilla. Paikoilla on etäisyyttä toisistaan alle puoli kilometriä ja ne sijaitsevat samalla saarella. Ensimmäisen oman koirani, Pandan, hautapaikka on läsnä elokuvan loppupuolella, pienen hevoskastanjapuun alla. Melko pian elokuvan valmistumisen jälkeen mökki myytiin ja saari on viime vuosina muuttunut paljon. Olenkin ikionnellinen siitä, että tietämättäni dokumentoin rakkaan mökin viimeistä kesää ja rantamaisemia osaksi tätä animaatiotarinaani.

”Eräänä kauniina kesäpäivänä ryhmä mystisiä olentoja vaeltaa metsän läpi katsomaan auringonnousua”.

Förkortning på svenska: Kommer!

Summary in English: Coming soon!

JOHN DORY / OMAN NETTIKAUPAN MAINOS

Entisen verkkoputiikkini halloween-aiheinen mainosanimaatio vuodelta 2017. Materiaalina käytin erilaisia papereita ja animaatiotekniikkana pala-animaatiota. Paperinen kalaveistos on kolmiulotteinen.

Ps. Please don’t use my blog material or pictures without my permission 😉

Ps. Ethän käytä kuviani tai muuta blogini materiaalia ilman lupaani 😉