Blogille nimikkosukat: valmiit retkisukat, vihdoin!

samoilevatssukkaset_neuleretkeily_retkisukat2020_iristanttu

Vihdoin olen saanut tämän blogin nimikkosukkaset askarreltua kasaan! Itse asiassa valmista tuli jo toukokuun lopussa mutta vasta nyt saan aikaiseksi pienen selostuksen niistä. Ylhäällä kuvassa ulkoilutan kyseisiä töppösiä riippumattoretkellä keväisessä lehtipuumetsikössä Helsingin Lehtisaaressa. Tästä retkestä oli paljon muitakin kuvia sekä myös sukkasten huopasisusten tekovaiheista ja sen sellaisesta. Kesällä kävi kuitenkin sellainen huono mäihä että tietokone teki tenän eikä varmuuskopiota niistä sukkakuvista tietenkään ollut, joten tämän projektin uusimmat kuvat katosivat kuin tuhka tuuleen… Nyt on sitten todellakin automaattinen varmuuskopiointi päällä 😀 Oppia ikä kaikki. Pari kuvaa onnistuin sentään pelastamaan kun olin ne jo someen ehtinyt tökätä (alla).

Tässä sukkaprojektissa kävi muuten juuri niin kuin olin epäillytkin: ensimmäisen sukan neulottuani homma lojui hyllyllä noin vuoden ja sitten vasta viime keväänä äidyin puuhastelemaan toisenkin vihdoin valmiiksi. Jälki on sen mukaista ja toinen sukka on vähän erikokoinen kuin toinen. Se ei itseäni juurikaan haittaa mutta hyvä taas muistaa vastaisuudessa että parilliset hommelit kannattaa tehdä melko peräkkäin samalla rykäisyllä.

Sukkasten sisään ompelin erilliset huopasisukset ja huh miten ne lämmittääkin! Myös pohjiin laitoin huopaa kulumista hidastamaan. Yönyliretkellekin ovat äskettäin päässeet Porkkalanniemeen. Jos olisin jaksanut raahata järkkärin mukaan retkelle niin olisin saanut napattua vähän parempia kuvia mutta alla olevat kännykällä otetut kelvatkoon tällä kertaa… 😀 Kotona nämä töppöset ovat olleet myös kovassa käytössä ja tosi tarpeen ilmojen (ja asunnon) viiletessä. Jos jalat on jäässä niin nämä kun laittaa jalkaan niin lämpiää alta aika yksikön!

Tuli muutama kysely että josko näistä sukkasista olisi saatavilla jonkunlaista ohjetta. Ihan prikulleen näiden mukaista ohjetta ei ole jakaa kun olen nämä kursinut kasaan tosi isosta määrästä jämälankoja ja kaavoituskin on vähän niin ja näin. Matkan varrella on muutoksia alkuvaiheen kaavioihin tullut tosi paljon enkä ole niitä sitten jaksanut edes merkata muistiin minnekään. Ovat siis unikkikappaleet nämä. Mutta innostuin tuosta ohjetiedustelusta sen verran että nyt on työn alla näistä blogin nimikkosukkasista johdettu hiukan mukautettu versio (muutamalla lisämausteella, jota näissä alkuperäisissä ei ole!) ja sen ohje on tulossa toivottavasti piakkoin saataville Ravelryyn!

Samoilevien sukkasten tekovaiheet blogissa:

https://samoilevatsukkaset.com/2019/04/16/blogille-nimikkosukat-osa-1-inspiraationhakua-ja-varikarttoja/

https://samoilevatsukkaset.com/2019/04/29/blogille-nimikkosukat-osa-2-ruutupiirroksen-tekoa/

https://samoilevatsukkaset.com/2019/05/16/blogille-nimikkosukat-varsi-ja-kantapaa-tehty/

Samoilevat sukkaset muilla alustoilla:

https://www.youtube.com/channel/UCTYUGco2hTjfeYJyNc4gBSg

https://www.facebook.com/samoilevatsukkaset

https://www.instagram.com/samoilevatsukkaset/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s