Blogille nimikkosukat: inspiraation hakua ja värikarttoja

talitiainen_villasukat_värikartta_samoilevat sukkaset-27

Blogille piti jo viime syksynä neuloa ensimmäisenä projektina nimikkosukat. Viime vuonna alkaneet eräopasopinnot haukkasivat kuitenkin sen verran ison osan kaikesta valveillaoloajasta, että projekti lykkääntyi tälle keväälle. Lisäksi oli mahdotonta sivuuttaa neulehameideaa kun Lapin talviset maisemat olivat alkuvuodesta niin tuoreessa muistissa. Se vei mennessään kun kirjoneulesukkien teema ei oikein talviselta tuntunut ja ajattelin elää vähän hetkessä. Neulehame etenee, mutta vähän hitaanlaisesti ja aloitin siksi sukkaprojektin siihen rinnalle että voin vaihdella niiden välillä aina kun siltä tuntuu. Ja ko. sukat ovat keväisemmät, ajankohtaan nähden mukavat neuloa.

Villasukkien aihe on lintumaailmasta tuttu talitiainen (Parus major). Talitiainen on Suomen rengastetuin lintu (v.2013) ja tosi tavallinen lintulautojen ja pihapiirien vierailija. Laji on värikäs ja siksi mukava kirjoneulesukkien aihe. Eli aion neuloa sukat kirjoneuletekniikalla ja pohdinnassa on myös valmiiden sukkien pohjustaminen huopakankaalla tossumaisiksi tekeleiksi. Talitiainen on ollut mulla aiemminkin neuleaiheena esimerkiksi yhdessä villapaidassa. Se työ on vielä kesken koska siitä jalostan vähän muutakin tulevaisuudessa. Kerron siitä ehkä joskus kun asia tulee ajankohtaisemmaksi 😉

Neulemallit tuppaavat lähtemään yleensä vähän ”lapasesta”. Yritän kuitenkin näissä villasukissa pitää kuviot sellaisina, että lankoja ei tulisi liikaa kerralla yhdelle riville. Saa nähdä päätyvätkö jopa mukaan joillekin reissuille neulottavaksi.

Tilasin muuten taannoin kaksi erilaista telttaa, joita kuumeisesti odottelen saapuviksi. Olin jotenkin aiemmin ajatellut etten missään nimessä tarvitse tai edes halua muita majoitteita retkille kuin riippumaton. Nyt kun olen koulun puitteissa kuitenkin yöpynyt myös erilaisissa teltoissa olen päätynyt siihen, että myös teltta on hyödyllinen olla olemassa. Kummassakin majoitteessa on puolensa ja jos hankkii kummatkin voi fiiliksen mukaan valita minkä milloinkin retkelle mukaansa raastaa. Muutenkin majoitteissa on kaikenlaisia ominaisuuksia, joita ei ensikokeilulla ehkä hoksaa ja jokaisella retkeilijällä on tietenkin omat mieltymykset ja kriteerit. Omalla kohdalla olen huomannut, että on ollut tosi hyvä päästä eräopaskoulutuksen aikana kokeilemaan ja näkemään muiden majoitteita, jolloin oman teltan valintakin on ollut helpompaa. Tiesin nyt tilatessani sitten, mitä ominaisuuksia haluan kummallakin teltallani olevan.

Niin että teltat, saapukaa jo!

 

Forkortning på svenska:

Bloggens titel sockor: inspiration och färgkarta

Det var meningen att sticka titel sockor för bloggen redan under förra årets höst. Mina studier tog ändå en så stor del av min tid så projektet måste flyttas till denna stund. Min stickade kjol börjar så småningom vara klar, sakta men säkert, och nu har jag bra tid för ett par yllesockor!

Teemat kommer att vara en ganska vanlig finsk fågel, talgoxen (Parus major). Den har fina färger och är en vanlig gäst på fågelbräder och gårdar. Det blir roligt att se hur den kan flyttas på ett par mönsterstickade sockor! Jag kommer kanske att även göra ”botten” på sockorna av något slags passligt tyg så att de blir lite som innetossor. Dom ska åtminstone följa med på olika vandringar och utfärder.

Ofta brukar mönstren bli ganska vilda och nu ska jag försöka att hålla koll på dem så att jag inte ritar för många färger att sticka på en gång. Jag vill nämligen ta arbetet ut också om möjligt! 🙂

Jag har något annat att vänta på också, nämligen två olika tält jag beställde nyss. Ena är en två personers och den andra en tre personers tält. Två personers tältet kommer jag att använda då jag är på utfärd med Hymy. Hoppas dom kommer fort!

 

Summary in English:

Titel socks for the blog: inspiration and color charts

I wanted to knit the titel socks for this blog already last autumn but my wilderness guide studies took so much time I had to move the project to this spring. My knitted skirt is almost ready and now is the perfect time for som new wool socks!

The theme for these socks is a very common bird in Finnish yards around the country, the Great tit (Parus major). It’s a colorful little bird which is going to be fun to design in fair isle socks. I want to bring these socks along on my hikes when they are ready.

The patterns I make often tend to get a little crazy on the color side when there’s so many of them and a thousand yarns to keep check on at once. But now I’ll try to keep the design a little easier to handle because I want to knit outdoors also! 🙂

I have also something else to look forward to: I have ordered two different tents a while ago. One is a two person and the other is a three person tent. I hope they arrive soon!

2 vastausta artikkeliin “Blogille nimikkosukat: inspiraation hakua ja värikarttoja

  1. Sukista tulee varmasti upeat ja niin kauniita värejä! Toivottavasti telttasi saapuvat pian. Meillä jälkikasvu toivoo joka kesä mökillä että saisivat nukkua teltassa ja onnistuuhan se:) Mukavaa kevättä!

    Tykkää

    1. Kiitos! 🙂 Oma lapsi ja serkkunsa tykkäävät myös hurjasti telttailusta, jos ei ulos pääse niin telttailevat sisällä 😀 Aurinkoista kevättä sinulle myös!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s