Lapasia lintumaailmasta – neulekirja!

Lapasia lintumaailmasta_neulekirja_iristanttu

Onpa ollut pitkä hiljaisuus täällä blogissa… vaan nytpä onkin hyvä syy korjata tämä ja kirjoitella muutama lause yhdestä melko pitkäaikaisesta neuleprojektista, jonka vihdoin olen saanut pakettiin. Olen nimittäin puuhastellut viime vuosien mittaan, erilaisten opintojen ohessa, lintuaiheisten kirjoneulekokeilujen parissa ja lopputuloksena on muutama viikko sitten ilmestynyt neulekirja – Lapasia lintumaailmasta!

Tässä kirjan lyhyt esittely:

”Kirja sisältää 20 kirjoneulelapasmallia, jotka ovat saaneet innoituksensa erilaisissa pihapiireissä ja puistoissa liikkuvista linnuista. Jotkut lajit ovat näiden ympäristöjen tuttuja vakiovieraita, toiset hieman satunnaisempia läpikulkijoita. Jotta lapasmallien takaa löytyvien lintujen elämään voi kurkistaa hieman lähemmin, on jokaisen mallin ohessa myös sarjakuva, joka esittää kunkin lintulajin arkisissa puuhissaan.

Kokoja on mallista riippuen sekä miehille, naisille että lapsille ja lisäksi lähes jokaisesta lapasmallista on ohje aikuisten kynsikäs- tai kämmekäsversioon. Neulottavaa löytyy eritasoisille kirjoneulojille ja ohjeet ovat vaikeusasteiltaan helpohkoista haastaviin, suurimman osan ollessa näiden välimaastossa.”

Kirja on kaikin puolin omasta mielestäni onnistunut mutta koska mikään ei ole täydellistä on myös tämän kirjan sivuille tullut harmillinen kämmi. Tarkemmin sanottuna painotekninen sellainen. Kahden lapasmallin, Melodisen mustarastaan ja Nokkelan naakan, kaavioavaimet ja osa kaavioista ovat painossa menneet liian tummiksi.. Heti huomattuani tämän julkaisin täällä kotisivuillani kyseisten mallien vaaleammat kaavioiden ja kaavioavainten osat, jotta niidenkin neulominen onnistuisi kirjan ohjeilla. Nyt olen kustantajan luvalla korvannut aiemmin lisäämäni osittaiset kaaviot ja ohjeet kokonaisina kaavioina pdf-tiedostossa, joka löytyy TÄÄLTÄ.

Järkyttävästä harmituksen tunteesta on ollut jokseenkin haastavaa, ellei mahdotonta, päästä yli ja ymmärrän todella hyvin jos neulojiakin kovasti harmittaa huomata hankkimassaan kirjassa kaavion neulomiskelvottomaksi tekevä painokämmi 😦 Mutta toivon mukaan kokonaiset kaaviot sisältävä pdf-tiedosto auttaa neulomisessa.

Kirjan kaikki lapasmallit ovat nähtävillä Ravelryssa. Ajattelin myös tässä kevään mittaan esitellä täällä blogissa muutamia kirjan malleja, kertoa hieman taustaa ja ehkä jotain hauskoja mallikohtaisia lintujuttuja. Kannattaa siis pysyä kuulolla 🙂

Nyt on muuten tosi hyvä aika vuodesta alkaa harrastella lintuja tavalla jos toisella kun muutolta palailevia siivekkäitä alkaa saapua sankoin joukoin takaisin tänne Pohjolaan! Tämän neulekirjani julkaisu sattuikin juuri sopivasti näin keväälle ❤ Toivottavasti kirjan malleista ja lintusarjakuvista on paljon iloa neulojille ja lukijoille! Kuulisin tosi mielelläni palautetta kirjasta jos joku on sen käynyt jo hankkimassa itselleen! Mikä on lempimalli ja onko puikoille jo viritelty sen tai jonkun muun mallin alkua? (mahdollisista sivuille eksyneistä virheistäkin saa muutes vinkata!)

Lapasia lintumaailmasta – kirjaa saa useista kirjakaupoista kuten:

Suomalainen kirjakauppa

Akateeminen kirjakauppa

Adlibris

Paapo

ym.

7 vastausta artikkeliin “Lapasia lintumaailmasta – neulekirja!

 1. Nyt kirja on käsissä ja on kyllä kivoja malleja. Suosikkia en voi valita koska tykkään kaikista linnuista ja kaikki mallit ovat hienoja, hauskoja. Kuvitus ja pikku tarina on erinomainen lisä tässä neulekirjassa. Kaaviotkin vaikuttavat selviltä mutta sitähän ei varmaksi tiedä ennenkuin sitä neuloo. Sen huomasin, että jännästi peukalon lisäykset ovatkin ulkosyrjässä, hienosti välttää kiilan aiheuttamat hankaluudet kuvioissa. Hyvä oivallus.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kommentista ja kiva kuulla että nuo lintutarinat toimivat neuleohjeiden lisänä! 🙂 Peukalon kiiloja on aukkopeukalon lisäksi kirjassa tosiaan kahta versiota, tuo sivuun lisättävä on tosi näppärä! Jos jostain ohjeesta löytyy kummallisuuksia niin autan mielelläni, ja jos haluaa neuloa niitä kahta mallia (Melodinen mustarastas ja Nokkela naakka), joiden kaaviot ovat osittain menneet painossa liian tummiksi niin linkki vaaleampiin osiin on tässä: https://samoilevatsukkaset.com/portfolio/lapasia-lintumaailmasta/ (löytyy myös tuolta tekstistä yllä).

   Tykkää

 2. Kiitos inspiroivasta neulekirjasta, se tekee onnelliseksi! Lainasin ensin kirjan kirjaston uutuushyllystä, mutta lopulta kävin ostamassa omaksi kun en raaski luopua kirjasta. Tein pajulintumalli pohjana uuden version mustarastaasta iltaruskossa, mutta aion tehdä vielä ohjeen mukaiset sormikkaat. On vain muutettava silmukkamäärää, kun käteni on kokoa 7. Mallia piti tiivistää, mutta perusidea säilyi.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos tästä palautteesta! Kivaa että tykkäät kirjasta 🙂 Kuulostaa mielenkiintoiselta versiolta tuo tekemäsi mustarastas, jos laitat kuvaa jonnekin niin vinkkaa ihmeessä mistä voi käydä kurkkaamassa! On hauska nähdä millaisia käsineitä kirjan malleista neulojat loihtivatkaan ❤

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s