Iris

Samoilevat sukkaset_Iris_Salamajärvi_2019
Kuva: Henna Markkanen

Olen Helsingissä asuva luovien alojen sekatyöläinen sekä erä- ja luonto-opas. Tekstiilitaiteen parissa ominta aluettani on neulesuunnittelu ja kirjonta, kuvallisen ilmaisun puolella sarjakuvien piirtäminen ja kuvitukset. Näiden kaikkien yhdistely on mielenkiintoista ja siksipä tekemiseni ovat vähitellen lipsahtaneet myös animaatiotaiteen puolelle. Neulesuunnittelun ja kuvasarjojen kanssa puuhastelun lopputuloksena syntyy toisinaan neuleanimaatioita, jotka ovat vahvasti suomalaisen luonnon ja sen eri elementtien innoittamia.

Elokuva-arkiston penkkejä kulutan niin usein kuin mahdollista, varsinkin jos ohjelmistossa on mykkäelokuvia tai kinokonsertti. Pidän myös tosi paljon Technicolor-elokuvista. Viime vuosien elokuvissa käynti onkin painottunut paljolti arkiston puolelle, en juurikaan käy muissa teattereissa.

Luontoharrastuksen puolella linnut ovat ylivoimaisesti rakkaimpia perhosten ollessa hyviä kakkosia. Olen ollut lintuharrastaja ihan pienestä pitäen. Rengastajaksi harjoittelu on vielä vähän vaiheessa mutta etenen askel kerrallaan siihenkin suuntaan.

Samoilevat sukkaset– sivuilta löytyy niin projektiportfolio kuin blogikin. Projekteilla on omat sivunsa ja blogin puolella kirjoittelen hieman kunkin väkerryksen työskentelyprosessia ja muita vaiheita auki. Muitakin tekstejä saattaa väliin tupsahdella mutta kuitenkin harvemmin.

Linkedin

Förkortning på svenska:

Jag är en vildmarksguide och textildesigner från Helsingfors, Finland. främst sysslar jag med att skapa stickade mönster och brodering men också gärna serieteckning och illustrationer. Mina hobbyn är t.ex. gamla filmer, speciellt stumfilmer, fåglar och fjärilar. Fåglar har jag gillat ända sen jag var liten och jag strävar till att bli en ringmärkare nångång i framtiden.

Dessa nätsidor innehåller mitt projektportfolie och en blogg där jag berättar lite om processen bakom olika stickningar. Bland handarbetsprojekten skriver jag emellan också om någon utfärd jag gjort.

Summary in English:

I’m a Wilderness Guide and a Textile Designer living in Helsinki, Finland. I like to design new knitting patterns and do some embroidery and also to draw comics and make illustrations. Old movies are my favorites, especially silent films. I love birds and butterflies and dream of becoming a bird ringer in the future.

My website consists of my project portfolio and blog where I tell a bit about my working process and sometimes about my outdoor adventures too.

HYMY (21.4.2018- 24.2.2020)

Hymy oli rakas retkikaverini, jonka kanssa oli tarkoitus tehdä vaikka mitä vaelluksia ja seikkailuja. Ehdimme kuitenkin liian lyhyen aikaa yhteisiä polkuja kulkea eikä Hymy ehtinyt edes toista syntymäpäiväänsä viettää. Terveysongelmat vaivasivat ystävääni jo heti pennusta lähtien ja lopulta jouduin tekemään raskaan päätöksen ja saattelemaan Hymyn viimeiselle matkalleen. Muistot elävät kuitenkin ikuisesti vaikka ikävä on kova ❤

BLOGISSA:

Hymyn eka vuosi

JA MYÖS NÄISSÄ:

Eväsleipäseikkailut

Hymy_samoilevatsukkaset_2020

Ps. Ethän käytä kuvia tai muuta blogin materiaalia ilman lupaani 😉

Ps. Please don’t use my blog material or pictures without my permission 😉