Iris

Samoilevat sukkaset_Iris_Salamajärvi_2019
Kuva: Henna Markkanen

Olen Helsingissä asuva taidealojen sekatyöläinen sekä erä- ja luonto-opas. Tekstiilitaiteen parissa ominta aluettani on neulesuunnittelu ja kirjonta, kuvallisen ilmaisun puolella sarjakuvien piirtäminen ja kuvitukset. Näiden kaikkien yhdistely on mielenkiintoista ja siksipä tekemiseni ovat vähitellen lipsahtaneet myös animaatiotaiteen puolelle. Neulesuunnittelun ja kuvasarjojen kanssa puuhastelun lopputuloksena syntyy toisinaan neuleanimaatioita, jotka ovat vahvasti suomalaisen luonnon ja sen eri elementtien innoittamia.

Elokuva-arkiston penkkejä kulutan niin usein kuin mahdollista, varsinkin jos ohjelmistossa on mykkäelokuvia tai kinokonsertti. Pidän myös tosi paljon technicolor-elokuvista. Viime vuosien elokuvissa käynti onkin painottunut paljolti arkiston puolelle, en juurikaan käy muissa teattereissa.

Luontoharrastuksen puolella linnut ovat ylivoimaisesti rakkaimpia perhosten ollessa hyviä kakkosia. Olen ollut lintuharrastaja ihan pienestä pitäen. Rengastajaksi harjoittelu on vielä vähän vaiheessa mutta etenen askel kerrallaan siihenkin suuntaan.

Samoilevat sukkaset– sivuilta löytyy niin projektiportfolio kuin blogikin. Projekteilla on omat sivunsa ja blogin puolella kirjoittelen hieman kunkin väkerryksen työskentelyprosessia ja muita vaiheita auki. Muitakin tekstejä saattaa väliin tupsahdella mutta kuitenkin harvemmin.

 

Ps. Ethän käytä kuvia tai muuta blogin materiaalia ilman lupaani 😉