Iris

Samoilevat sukkaset_Iris_Salamajärvi_2019
Kuva: Henna Markkanen

Olen Helsingissä asuva luovien alojen sekatyöläinen sekä erä- ja luonto-opas. Tekstiilitaiteen parissa ominta aluettani on neulesuunnittelu ja kirjonta, kuvallisen ilmaisun puolella sarjakuvien piirtäminen ja kuvitukset. Näiden kaikkien yhdistely on mielenkiintoista ja siksipä tekemiseni ovat välillä lipsahtaneet myös animaatiotaiteen puolelle. Neulesuunnittelun ja kuvasarjojen kanssa puuhastelun lopputuloksena on syntynyt esimerkiksi kokeellinen neuleanimaatio, joka on vahvasti suomalaisen luonnon ja sen eri elementtien innoittama.

Yksi lempipuuhani on neuleretkeily. Neulominen missä tahansa luontoympäristössä on inspiroivaa ja rauhoittavaa. Siinä yhdistyy luonnon äänien ja tuoksujen kokeminen neulomisen meditatiiviseen tunnelmaan. Neuleretkeltä palatessa olo on aina onnellinen ja tasapainoinen.

Elokuva-arkiston penkkejä kulutan niin usein kuin mahdollista, varsinkin jos ohjelmistossa on mykkäelokuvia tai kinokonsertteja. Pidän myös tosi paljon Technicolor-elokuvista. Viime vuosien elokuvissa käynti onkin painottunut paljolti arkiston puolelle.

Luontoharrastuksen puolella linnut ovat ylivoimaisesti rakkaimpia perhosten ollessa hyviä kakkosia. Lapsena minulla oli lemmikkilintuja (undulaatteja ja neitokakaduja) ja ajan myötä niistä luovuttuani lintuharrastelu on painottunut pitkälti luonnonvaraisten lintujen havainnointiin milloin missäkin ympäristössä.

Samoilevat sukkaset– sivuilta löytyy niin projektiportfolio kuin blogikin. Blogikirjoituksia tulee melko harvakseltaan tehtyä mutta yritän kuitenkin saada aikaiseksi muutaman kirjoituksen vuodessa.

Neuleprojekteilla on omat sivunsa ja blogin puolella kirjoittelen yleensä hieman kunkin väkerryksen työskentelyprosessia ja muita vaiheita auki. Muitakin tekstejä saattaa väliin tupsahdella.

Linkedin

Förkortning på svenska:

Jag är en vildmarksguide och textildesigner från Helsingfors, Finland. främst sysslar jag med att skapa stickade mönster och brodering men också gärna serieteckning och illustrationer. Mina hobbyn är t.ex. gamla filmer, speciellt stumfilmer, fåglar och fjärilar. Jag stickar också olika projekt som jag tar med mig på utfärder. Fåglar har jag gillat ända sen jag var liten och jag har dessutom haft undulater och nymfparakiter hemma.

Dessa nätsidor innehåller mitt projektportfolie och en blogg där jag berättar lite om processen bakom olika stickningar. Bland handarbetsprojekten skriver jag emellan också om någon utfärd jag gjort.

Summary in English:

I’m a Wilderness Guide and a Textile Designer living in Helsinki, Finland. I like to design new knitting patterns and do some embroidery and also to draw comics and make illustrations. Old movies are my favorites, especially silent films. I love birds and butterflies. I also often take different knitting projects with me on my trips to the forest and knit outdoors.

My website consists of my project portfolio and blog where I tell a bit about my working process and sometimes about my outdoor adventures too.

HYMY (21.4.2018- 24.2.2020)

Hymy oli rakas retkikaverini, jonka kanssa oli tarkoitus kokea sekä suuria että pieniä seikkailuja. Yhteinen aikamme loppui kuitenkin yllättäen kesken ennen kuin se oli ehtinyt edes kunnolla alkaa. Erilaiset terveysongelmat vaivasivat ystävääni jo pennusta lähtien ja terveystilanteen äityessä yhä huonommaksi jouduin lopulta tekemään raskaan päätöksen ja saattelemaan Hymyn viimeiselle matkalleen. Muistot elävät kuitenkin ikuisesti ❤

BLOGISSA:

Hymyn eka vuosi

JA MYÖS NÄISSÄ:

Eväsleipäseikkailut

Hymy_samoilevatsukkaset_2020

Ps. Ethän käytä kuvia tai muuta blogin materiaalia ilman lupaani 😉

Ps. Please don’t use my blog material or pictures without my permission 😉