Eväsleipä #3 – tattarileipää ja hunajamelonia

eväsleipä 3_kevät_samoilevat sukkaset_tattarileipä

Tervetuloa kevät! Ja keväiset retket eväsleipineen!

Niin on talvi väistynyt ja kevät saapunut. Lintujen laulusta ei voi saada tarpeekseen ja on kova hinku ulos luontoon katselemaan sen heräämistä. Eräänä päivänä kasailtiin Hymyn kanssa taas eväsleipää ja haluttiin lähteä jonnekin, missä sammal jo pilkottaa hangen alta ja auringonsäteetkin osuvat yhä voimakkammin puiden lomasta kohmeiseen maahan. Ei tarvinnut kauaksi patikoida kun jo löysimme mukavan paikan kevätpäivästä nauttimiseen. Päädyttiin siis Helsingin Lehtisaareen.

Hippiäisten hennot äänet kuuluivat isosta kuusesta, jonka juurelle oltiin asetuttu ja seurailtiin niiden touhuja hetken aikaa. Hymy on siitä hassu, että osaa katsella lintuja. Joka retkellä on lähes aina joku siivekäs, joka kiinnittää Hymyn huomion ja kuono nousee puiden latvoja kohti. Siinä sitten retkeillään kummatkin taivasta ja latvoja tihrustaen 😀

Lempivärini on vihreä, siksipä varsinkin kevät on ihanaa aikaa kun ympäristö tarjoaa koko vihreän väriskaalan ensimmäisistä herkän vaaleista silmujen sävyistä aina tummeneviin sammaleen sävyihin. Vuodenaikojen väriliukuma on muutenkin mahtava ja hienon siitä tekee myös se, että jokaisella ihmisellä on omanlaisensa värikartta. Meistä jokainen näkee ympäristön eri tavalla, omalla tavallaan. Talven ja kevään sekä syksyn ja talven värimaailmojen välillä on lyhyt pelkistetty hetki, jolloin kaikki on painunutta ja maanläheistä ruskeaa. Syksyllä siihen sisältyy myös paljon harmaan sävyjä. Näistäkin värivaiheista olen vähitellen oppinut pitämään, itseasiassa melko paljonkin. Se siirtymä on tosi nopeasti ohi, jonka jälkeen luonto alkaa varovaisesti vihertää kunnes se puhkeaa taas täyteen väriloistoonsa. Tai syksyllä kun ensilumi sataa maahan ja koko värimaailma muuttuu ihan totaalisesti. Talvi on kuin valkoinen tyhjä paperi, jolle kevät alkaa saapuessaan piirtää yhä rohkeammin uusia värejä. Syksyllä se taas peittää kaiken harmaan alleen.

eväsleipä 3_muokatut-5
Tässä vaan tätä sammalta haistellaan..mikä leipä?

Eväsleipä #3

gluteeniton tattarisämpylä

jääsalaattia

tomaattia

voita

kurkkua

tunturimeetvurstia

hunajamelonia

Kokoamisohje:

-Halkaise tattarisämpylä ja paahda paahtimessa.

-Viipaloi tomaatti ja kurkku.

-Viipaloi myös hunajamelonista sopivia paloja.

-Voitele tattarileivän puolikkaat ja pinoa toisen puoliskon päälle salaatinlehtiä, hunajamelonin viipaleita, muutama viipale tunturimeetvurstia, tomaattia ja kurkkua. Laita toinen leipäpuolisko kanneksi päälle.

-Paketoi jotenkin viisaasti, jotta eväshetkellä on vielä ehjä leipä syötäväksi.

eväsleipä 3_muokatut-16
Leipä auringonpaisteessa.

Takaisin eväshetkeen. Istuessamme kaakaon ja eväsleivän kanssa kuusen alla lahonneen puunrungon päällä meidät ohitti koira ulkoiluttajineen. Pienet, tai aika suuret haukut sinne sitten vaan. Toisen koiran ulkoiluttaja tosin vaikutti ymmärtäväiseltä ja vaan hymyili ja nyökkäili. Tilanne oli melko nopeasti ohi ja Hymyn kuono kääntyi taas kohden meidän eväsleipää. Tämän kertainenkin kokonaisuus maistui ihan hyvälle. Ei liikaa oltu mietitty ainesosia ja leipä oli mukavan yksinkertainen. Hunajameloni toi kivaa pehmeyttä siihen.

Hyvä ja rauhoittava hetki se on lyhytkin luonnossa vietetty hetki. Miinus haukut tietenkin. Mutta nekin vähenee treenatessa. Ollaan jo Hymyn kanssa siinä asiassa melko hyvällä mallilla. Ajoittaisia takapakkeja lukuunottamatta 😛

 

Forkortning på svenska:

BOVETESÄMLA OCH HONUNGSMELON

Välkommen vår och vårens äventyr!

Vintern är över och våren har kommit. Fågelsång och solsken kan man inte få tillräckligt av och man vill ta sig ut så mycket som möjligt. Vi samlade ihop ett nytt lunch bröd med Hymy och stack iväg till den närliggande Lövö för att smaka på den.

Kungsfåglarna hade små läten i granen vi satt oss under och vi följde efter dem en stund. Hymy tittar mycket intresserat på fåglar och går ofta med nosen upp i vädret och stirrar upp mot trädtoppar. Jag spanar nog dit också 😀

Min favoritfärg är grön och på våren ser man ju grönt överallt. Det ska man njuta av. Vintern är som ett vitt papper på vilket våren börjar lite åt gången måla sina färger. Jag har lärt mig att tycka om tiden mellan vintern och våren också fastän den är gråbrun och lite dyster. Men det är spännande att följa med hur grönskan så småningom tar över dag för dag.

Lunch bröd #3

glutenfri bovetesämla / isbergssallad / tomat / smör / gurka / fjällmedvurst / honungsmelon

Hur man bygger upp brödet:

-Rosta den halverade bovetesämlan i brödrosten.

-Skiva tomaten och gurkan.

-Skiva också honungsmelonen i passliga skivor.

-Smörja brödhalvorna och sätt isbergssallad, medvurst, honungsmelonskivorna, tomat- och gurkskivorna på och till slut andra halvan av sämlan som lock.

-Paketera så att brödet hålls helt under utfärden.

När vi satt och njöt av varm kakao och vårt lunch bröd såg vi en annan hund med sin ägare. Hymy skällde upp dem vilket inte var så roligt men hundägaren tycktes förstå och log bara åt oss. Efter den episoden koncentrerade vi oss igen på brödet och kom underfund med att den smakade jätte bra och honungsmelonen passade in perfekt.

Det gör så gott att vandra i naturen. Fast Hymy lite skällde håller han på att bli bättre i att behärska sig. Vi måste bara fortsätta träna.

 

Summary in English:

BUCKWHEAT BREAD AND HONEYDEW MELON

Welcome spring and it’s fun and colorful adventures!

So the winter has gone and spring is here. It’s nice to hear the birds singing at the top of their lungs and it just gets better day by day. We went on a short hiking trip nearby our home a while ago and looked for some green colors and other spring signs.

Hymy is funny because he knows how to watch birds. We both seek for them with our eyes all the time. In the fir tree which we sat under for lunch we discovered a bunch of tiny gold crests and listened to them chirping for some time.

My favourite color is green and that’s why spring is so amazing, green tones everywhere! Of course we all look at our environment in our own way and that’s what makes it so cool, no one sees the surroundings the same way as others do. There’s this very brownish grey period between winter and spring and I have learnt to like that too. Winter is like a white paper that spring starts to color bit by bit.

Lunch bread #3

gluten free buckwheat bread / iceberg lettuce / tomato / butter / cucumber / salami / honeydew melon

Putting it all together: 

-Cut the bread in half and put the halves in a toaster.

-Make tomato and cucumber slices.

-Also slice the honeydew melon.

-Put some butter on the bread halves and add iceberg lettuce, cucumber, tomato, salami and last the honeydew melon slices. Then put the other bread half on top as a lid.

-Wrap this whole thing wisely so that it holds together when hiking.

On our hike we saw another dog with its owner and Hymy barked away as hard as he could. That was a bit embarrassing but the dog owner seemed to understand and just smiled. After that we were back to our bread tasting and it was really good. The honeydew melon was really tasty with the salami.

We had a nice time on our short hike although Hymy had his barking episode. But he’s getting better at taking it easier when seeing other dogs, he just needs a little more training still.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s