Syysmetsä – lapaset

Samoilevat sukkaset_syyslapaset_21_

Syysmetsä- lapaset kuuluvat nekin niihin neulomuksiin, jotka muhivat mielessä noin vuoden päivät ennen kuin rupesin piirtämään niitä ruutupaperille ja neulomaan. Eräopasopintojen myötä sienimaailma avartui tosi paljon ja kuljeksin syksyllä 2018 ahkerasti metsässä havainnoiden kaikkea muutakin kuin vain syötäväksi kelpaavaa. Syksy on talven lisäksi ihan meikäläisen lempivuodenaikaa.

Sipoonkorvessa törmäsin ensi kertaa esimerkiksi violettiseitikkiin kun koulutusvaelluksella kuljimme kansallispuistoa ristiin rastiin. Muutama muukin violetinsävyinen seitikkilaji tuli bongattua (löyhkä- ja haisuseitikki) ja niistä värimaailma näihin lapasiin lopulta syntyikin. Pyrin suunnittelemaan värikombinaatiot niin, että malliin tulisi sellaista hennon vaaleaa violetin ja lähes valkoisen hohdetta. Löykä- ja haisuseitikit nimittäin näyttävät siltä kuin ne vähän hohtaisi. Se tekee niistä jotenkin vielä kiehtovampia. Niitä voi myös käyttää esimerkiksi lankojen värjäämiseen, jolloin lopputuloksena on vaalean vihreitä sävyjä.

Lapaset on neulottu jämälangoista ja kutakin väriä niihin on kulunut tosi vähän. Päävärejä tietenkin jonkun verran enemmän kuin kuviovärejä.

Malli tulee saataville Ravelryyn jossain vaiheessa 🙂

Lisätietoa sienistä:

Löyhkäseitikki

Haisuseitikki

Violettiseitikki

Ps. Ethän käytä kuvia tai muuta blogin materiaalia ilman lupaani 😉

Förkortning på svenska: Kommer!

Summary in English: Coming soon!

Ps. Please don’t use my blog material or pictures without my permission 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s