Neulehame talviretkille

neulehame 3_jänis ja ilves_samoilevat sukkaset_metsässä-15

Torassiepissä Muoniossa viime vuoden (2018) lopulla vietetty kuukausi osoittautui kaiken kaikkiaan melko käänteentekeväksi ajanjaksoksi. Työskentely rekikoirien kanssa huskytarhalla oli opettavaista ja sen myötä pääsin näkemään esimerkiksi koirien laumakäyttäytymistä tosi läheltä. Eläimet on ihan parhaita työkavereita!

Kun harjoittelujakso alkoi oli myös kaamos juuri alkamassa. En ollut Lapin kaamosta koskaan kokenut ja yhtäkkiä olinkin sen keskellä. Se värimaailma on jotain taianomaista, uskomatonta. Ja se rauha. Kyllä vuoden pimein aika etelässä on paljon ankeampi kuin pohjoisessa, ainakin mun mielestä. Tuona aikana näin myös elämäni ensimmäiset kunnon revontulet. Helsingin ja Torassiepin välinen kontrasti oli kaikin puolin todella suuri ja tuntuu yhä siltä, että palasin takaisin melko muuttuneena. Liekö kuuluisa lapinhulluus iskenyt.

Samoilevat sukkaset_torassieppi_2018

Seuraavasta kaamosreissusta haaveillen aloin purkaa tätä Lapin kokemusta neulemalliksi ja syntyi idea hameesta talvivaelluskäyttöön. Hameen värimaailma koostuu Torassiepin taivaalla nähdyistä sinisen ja pinkin sävyistä sekä tykkylumisista puista. Takakappaleessa on ripaus dramatiikkaa: siinä ilves saalistaa jänistä talviyössä. Takakappaleeseen neuloin tuon siksi, että se kuvastaa sellaista tapahtumaa mitä ei ihminen yleensä pääse todistamaan. Se on ikään kuin selän takana tapahtuvaa luonnon eloa, silmiltä piilossa. Etukappale on täysin hiljainen maisema, ainoastaan täysikuu valaisee hangen ja lumen peittämät puut. Sellaisen maiseman saatamme useammin nähdä talvisessa maastossa.

Hame odottaa nyt viimeistelyä ja päättelyä sekä ensilunta, jonka sadellessa pyrin saattamaan projektin loppuun. Tämä hame tarvitsee nimittäin talvea ja kaamosmielentilaa valmistuakseen.

 

BLOGISSA:

Neulehame talviretkeilyyn:

Suunnittelu ja lankojen valinta

Ruutupiirroksen työstäminen

Neuleprosessi etenee

Jänis ja ilves

 

Ps. Ethän käytä kuvia tai muuta blogin materiaalia ilman lupaani 😉

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s