Eväsleipä #1 – kauraleipää ja paistettua kukkakaalia

eväsleipä 1.21_eväsretki_samoilevat sukkaset

Mitäpä olisi retki, pitkä tai lyhyt, lähelle tai kauas, ilman kunnon eväsleipää? No, eipä juuri mitään!

Eväsleipä on tärkeä osa retkeilyä ja ulkona liikkumista ja siksi ollaankin Hymyn kanssa päätetty aloittaa sellaisten testailu. Makutuomareina ollaan me itse. Intohimoihini ei oikein kuulu kokkaaminen ja koitan aina ruuanlaitossa mennä sieltä missä aita on matalin. Olen aika lailla perusruokien ystävä. Luotan kuitenkin ruoka-asioissa väreihin ja pyrin saamaan aikaiseksi kauniinvärisen lopputuloksen. Välillä käy sitten niin, että ruoka näyttää hyvältä muttei maistu miltään 😀

Tulevissa eväsleivissä toteutan vähän samaa ajatusta, ja kokoan aina kunkin leivän vähän fiilispohjalta. Joskus onnistuu, joskus ei… Yritän tässä eväsleipä-sarjassa kuitenkin myös oppia lisää raaka-aineista erehdyksen ja kokeilun kautta. Jospa minusta ajan mittaan kuoriutuisi jonkin sortin keittiöosaaja.

Pitemmittä puheitta ensimmäisen eväsleivän kimppuun! Käytiin Hymyn kanssa vanhoilla kotikulmilla Porvoossa valokuvailemassa vähän lankanäytteitä tulevaan neuletyöhön ja samalla patikoitiin lumisessa metsässä ihan muuten vaan nauttien aurinkoisesta tammikuun pakkaspäivästä. Jossain vaiheessa otettiin eväät ja kuuma kaakao esiin ja tampattiin itsellemme sopiva taukopaikka lumeen. Siinä maisteltiin ihmeissämme kokkailuni lopputulosta, eväsleipää, joka oli ihan siedettävän makuinen. Olisi tosin saanut omasta mielestäni olla lämmin mutta kun ei jaksettu tällä kertaa raahautua hiihtolatua pitkin kodalle tulistelemaan. Metsässä oli kivempaa ja tunnelmakin juuri kohdillan! Hymy tykkäsi lähes kaikista leivän aineksista. Itse leipä ja leikkele oli kyllä ihan parasta ja niinpä vihreä salaatti ja muut täytteet saivat jäädä hankeen. Kukkakaalia hän tosin maistoi aavistuksen verran. Keräsin tähteet sitten talteen hangesta kun Hymy oli syönyt kaiken kelpuuttamansa.

eväsleipä 1.16_eväsretki_samoilevat sukkaset
Hymy ja maisteltava eväsleipä.

Eväsleipä #1

Puolikas gluteeniton kauraleipä

Yrttituorejuustoa

Romainesalaattia

Grillisalaattia

Tomaattia

Paistettua kukkakaalia

Kalkkuna-broilerleikkelettä

Kokoamisohje:

-Halkaise puolikas kauraleipä kahtia ja paahda paahtimessa.

-Paista kukkakaalista leikattuja siivuja hetki oliiviöljyssä, mausta kurkumalla ja sitruunapippurilla.

-Levitä tuorejuusto paahdetulle leivälle.

-Asettele romainesalaatti, tomaattiviipaleet, paistetut kukkakaaliviipaleet, leikkele ja viimeiseksi grillisalaattia halkaistulle leipäpalalle ja sitten toinen puoli leivästä päälle.

-Kääri jonkinlaiseen kääröön, ettei homma leviä retken aikana kassiin.

eväsleipä 1.33_eväsretki_samoilevat sukkaset
Maukas eväsleipä, retken kohokohta!

Tämä eväsleipäohje, kuten kaikki seuraavat neljäkin, on täysin hatusta vedetty, joten en takaa sen sopivuutta jokaisen makunystyröille. Seikkailunhaluiset voivat tietenkin kernaasti kokeilla kyseistä ohjetta ja ne, jotka jo heti kättelyssä huomaavat ettei tämä oikein vakuuta voivat vaihdella raaka-aineita oman makunsa mukaan. Niin voi syntyä vieläkin mielenkiintoisempi lopputulos!

Ja sitten kohti seuraavia evässeikkailuja!

Förkortning på svenska:

HAVREBRÖD OCH STEKT BLOMKÅL

En utfärd är ingenting om man inte har en ordentlig lunch paus med lunch bröd, eller vad?

Jag och Hymy har tänkt att börja smaka på olika lunch bröd och försöka uppfinna nya kombinationer angående dem. Jag är inte så bra på att laga mat så jag hoppas på att jag lär mig lite ett och annat i samband med våra smakprov!

Idéen är att samla ihop ingredienser lite hur som helst, vad man just den stunden skulle vara sugen på och vad man hittar i skåpen. Sen ser vi hur bröden lyckas, eller inte lyckas 😛

Första lunch brödet åt vi i Borgå skogar när vi var och fotografera garn till min nästa sticknings projekt. Smaken var helt ok, Hymy åt gärna själva brödet och kalkonskivorna och smakade till och med på blomkålen! Allt annat fick bli i snön (jag städade dock efter honom). Själv tyckte jag att brödet kunde ha varit varmt men allt kan man inte få.

Lunch bröd #1

Ett halvt glutenfritt havrebröd / Färskost, örtsmak / Romainesallad / Grillsallad / Tomat / Stekt blomkål / Kalkon-broilerskivor

Hur man bygger upp brödet:

-Halvera havrebrödet i två skivor och rosta i brödrosten.

-Stek blomkålsskivorna lätt i olivolja, smaksätt med gurkmeja och citronpeppar.

-Bred färskost på brödhalvorna.

-Lägg romainesallad, tomatskivor, stekta blomkålsskivor, kalkonskivorna och lite grillsallad på ena brödhalvan. Lägg andra brödhalvan som lock.

-Paketera lunchbrödet in i något slags paket att den inte smetar ner väskan på utfärden.

Receptet, som de alla kommande också, är kanske inte passlig för allas smaksinnen men man kan väl byta ut ingredienser och uppfinna på så sätt helt nya bröd!

Summary in English:

OAT BREAD AND FRIED CAULIFLOWER

What would a hike or a camping trip be without a proper lunch bread? Nothing, in our opinion!

Me and Hymy got the idea to start experimenting with different kinds of lunch breads and maybe learn a thing or two about food that can taste good. I’m not good at cooking so I’m hoping to get better when building our upcoming lunch breads!

As mentioned, the idea is to combine different ingredients that comes to my mind at the moment and what I can maybe find at home too. It’s a surprise how each bread turns out, if it’s good or in the worst case really bad 😛

We ate our first bread in the woods of Porvoo when I was photographing some yarn samples for my next knitting project. The bread was quite ok, it could have been warm though but you can’t get everything… Hymy liked the meat and the bread itself and even tasted some cauliflower! He left all the other ingredients in the snow for me to clean up.

Lunch bread #1

A gluten free oat bread (1/2) / Cream cheese (herbs) / Romaine salad / Grill salad / Tomato / Fried cauliflower / Turkey cold cuts

Putting it all together:

-Put the bread halves in a toaster for a few minutes.

-Fry slices of cauliflower and season them with turmeric and lemon pepper.

-Add the cream cheese on the bread halves.

-Then put the romaine salad, tomato slices, fried cauliflower slices, turkey cold cuts and a little of the grill salad on one of the bread halves. Put the other half on top of it all.

-Make some kind of a wrapping for your bread so that it doesn’t smear down your bag while hiking.

This recipe doesn’t probably suite everybody but you can always modify it to mach your taste better. That way new lunch breads can be invented!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s