Eväsleipä #2 – gluteenitonta paahtoleipää, kermajuustoa ja suolakurkkua

eväsleipä2_samoilevat sukkaset_kevät_laskiainen-13

Laskiaissunnuntaina ei syötykään laskiaispullaa vaan tosi herkullinen ja onnistunut eväsleipä!

Oli luvattu hienoa keliä laskiaissunnuntaiksi ja mehän päätettiin Hymyn kanssa suunnata Sipoon metsiin. Kotona mietin, etten kokoakaan eväsleipää valmiiksi vaan tehdään sen vasta eväspaikalla. Tämä siksi, että tämänkertainen leipä ei olisi ehkä kestänyt kuljetusta kokonaisena. Matkaa piti kuitenkin taittaa sekä kävellen, metrolla että bussilla ja reppu oli täynnä kaikenlaista krääsää. Hymy oli onnellinen päästessään viimeisestäkin bussista ulos ja metsäpolun alkupäähän. Heti kättelyssä haukuttiin pystyyn yksi vastaan tullut rauhanomainen koira omistajineen. Vielä on Hymyllä muiden koirien kohtaamisessa treenattavaa…paljon.

Olin ottanut mukaani myös tekeillä olevan neuletyön, jota ensiksi valokuvasin. Metsässä liikkui paljon muutakin porukkaa ja Hymy toimitti vahtikoiran ja liikennepoliisin virkaa vähän turhankin mallikkaasti. Ainakin muille tuli selväksi missä me oltiin. Ohi meni fatbikea, kävelijöitä ja lumikenkäilijöitä ja kaikki saivat kuulla kunniansa ohittaessaan meidät.. Hankikanto oli muuten huipussaan ja oli tosi mukavaa kävellä kovalla ja kimaltelevalla alustalla, melkein vähän epätodellistakin!

Jonkin aikaa mäntykankaalla pyörittyämme löysimme hienon evästelypaikan yhden kelottuneen puun äärellä. Aloin tonkia repustani tarvikkeita eväsleivän kasaamista varten ja Hymy istui nenä lähes kiinni repussa ja odotti herkkupalaa. Kun leipä oli kyhätty kasaan valokuvailimme sitä tovin. Siinä kameran kanssa heiluessa aloin yhtäkkiä kuulostella epäilyttävää mutustelun ääntä. Katsahdin repulle ja siellähän Hymy veteli yhtä varalle pakkaamaani paahtoleivän palasta antaumuksella kitaansa. Sangen omatoimista, sanoisin. Hymy sai kuitenkin syödä rauhassa saalistaan, olihan meillä kummallakin jo kova nälkä.

eväsleipä2_samoilevat sukkaset_kevät_laskiainen-keeshond_metsä
Laskiaissunnuntain eväsleipä ja Hymy (joka teeskentelee, ettei ole ollenkaan kiinnostunut).

Eväsleipä #2

gluteeniton täysjyväpaahtoleipä

tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)

vuonankaalia

miniluumutomaatti

voileipäkurkkua

kermajuustoa

smetanaa

Kokoamisohje:

-Paahda paahtoleipä paahtimessa.

-Voitele paahdettu leipä tuorejuustolla.

-Tee juustosta piparkakkumuotilla sellaisia kuvioita kuin haluat (tässä käytetty palapelin palasta).

-Asettele vuonankaalit leivälle ja niiden päälle juustoviipaleista tehdyt kuviot.

-Lado vielä muutama voileipäkurkku juuston päälle, lisää nokare smetanaa ja siihen päälle koristeeksi miniluumutomaatti.

-Ehdotan tämän eväsleivän kokoamista vasta eväspaikalla, niin me teimme. Jos evään ulkonäöllä ei niinkään ole väliä voi leivän toki kernaasti tehdä kotona kokonaan valmiiksi mutta muistaa paketoida huolella leviämisvaaran takia.

eväsleipä2_samoilevat sukkaset_kevät_laskiainen-23
Tätä leipää kannatti haukata! Niin hyvä se oli.

Tämän kertainen eväsleipä oli oikea herkkuannos! Tätä taatusti tehdään toiste. Oli ihanaa istuskella kuuman kaakaon ja hyvän välipalan äärellä siinä kimaltelevalla hangella ja kuunnella milloin palokärkeä ja milloin taas närhen karheaa ääntelyä. Hymykin katseli aina välillä taivaalla ja puissa liikkuvia lintuja. Yksi pienkonekin bongattiin.

Vatsat täynnä ja mieli korkealla kivasta ulkoilupäivästä suunnattiin lopuksi takaisin bussipysäkille ja kotia kohti. Kohti seuraavia seikkailuja!

Förkortning på svenska:

GLUTENFRITT ROSTBRÖD, SALTGURKA OCH FÄRSKOST

På fastlags söndagen åt vi inte denna gång fastlagsbulle utan ett mycket lyckat lunch bröd!

Vädret var jätte soligt och fint och vi gick omkring med Hymy i Sibbo skogar. Lunch brödet hade jag tagit med mig i delar så att vi sen gjorde den färdig först på platsen där vi höll pausen. På vägen dit skällde Hymy upp flera vandrare som kom emot oss på stigen. Vi måste alltså lite ännu träna på det här med att möta folk och speciellt deras hundar…

Med oss hade vi också min halvfärdiga stickning som jag tänkte lite fotografera före lunch pausen. Under tiden var Hymy fastbunden i ett litet träd och han skällde förstås på allt som rörde på sig i närtrakten..

När vi tvinnat en tid ute i skogen hittade vi en perfekt plats för vår lunch paus. Jag tog fram ingredienserna för att bygga upp vårt bröd och Hymy väntade suget bredvid. När jag fotograferade brödet hade han stuckit in nosen i min ryggsäck och hittat ett reservbröd. Den glufsade han nu ivrigt i sig. Jag lät saken vara… vi var ju båda redan mycket hungriga.

Lunch bröd #2

glutenfritt fullkornsbröd / färskost (soltorkad tomatsmak) / vårklynne / en minitomat / smörgåsgurka / gräddost / gräddfil

Hur man bygger upp brödet:

-Rosta brödet i en brödrost.

-Bred färskost på brödskivan.

-Gör figurer av osten med hjälp av pepparkaksform (jag andvände en form som föreställer en pusselbit.)

-Sätt vårklynne på brödet och på dem ostfigurerna.

-Rada där på ännu några skivor av smörgåsgurka, lite gräddfil och minitomaten som sist.

-Jag föreslår att man samlar ihop brödet först på lunch platsen men om utseendet inte är viktigast kan man helt bra göra allt färdigt redan hemma. Kom ändå ihåg att paketera brödet omsorgsfullt för att inte smeta ner väskan.

Denna gång var vårt lunch bröd en succé och vi hade en trevlig dag ute i skogen med Hymy. Vi tittade på naturens under så som fåglar, glimmande snö och vårtecken som man kunde märka redan.

När vi ätit färdigt samlade vi så småningom våra grejor och vände nosen mot busshållplatsen. Nya äventyr väntar!

Summary in English:

GLUTEN FREE TOAST, PICKLES AND CREAM CHEESE

It was Shrovetide but we didn’t eat buns this time. Instead we ate an incredibly good tasting lunch bread!

The weather was perfect that Sunday and we were out in the woods hiking. The bread I’d made was not completely put together because of the risk of it breaking in my bag. There was many hikers and other dogs on the forest trail and Hymy barked at all of them. So we apparently still have some things to learn about meeting others…

I also had my knitting project with me and took some pictures of that before the lunch. Hymy was tied to a small tree during my photo session and barked of course at everything that moved around us…

After some hiking around we found a perfect spot for our lunch break. I took all the ingredients from my bag for the bread and Hymy watched beside me eagerly. When I took photos of the bread before eating, Hymy had gotten a spare bread out of my bag and was eating it on the snow. I let him do that as we both were quite hungry already.

Lunch bread #2

gluten free wholemeal toast / cream cheese (sun-dried tomato taste) / corn salad / a mini tomato / pickles / cheese / sour cream

Putting it all together:

-Toast the bread in a toaster.

-Put some cream cheese on the bread slice.

-Make figures of the cheese slices with gingerbread forms (I used a form that looks like a bit of puzzle).

-Put the corn salad and the cheese figures on the bread.

-Then put the pickles and a little of sour cream on top and last the mini tomato..

-It can be a good idea to put the bread together when you arrive at the lunch place but if appearance isn’t important you can gladly do everything at home. Just remember to wrap the bread securely to avoid mess in your bag.

The lunch bread this time was a true success and we enjoyed our day out a lot. We got to watch birds and the early signs of spring.

When we were finished with our lunch we started to walk towards the bus stop and go home. New adventures are ahead!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s